Din ce este compus termopan?

Articole Leave a comment  

Fereastra modernă este compusă din două sau mai multe sticle care sunt interconectate intre ele hermetic. Datoită acestui foctor se majoreaza căldură și izolare de la zgomot de strada.

Termopan constă din mai multe elemente:

Rame distanțiate.
Rame distanțiate sunt utilizate pentru distanțierea sticlelor intre ele. În acest scop, de obicei, ele se confecționeaza din oțel sau aluminiu, din material plastic mult mai rar.

Drainer.
Desicant umplut cu găuri mici în rame, care au o structură tubulară, care absoarbe excesul de umiditate în spațiul dintre geamuri, care ajută a inlătura aburirii. Se utilizează un material absorbant desicant – silicagel sau site moleculare, și diverse amestecuri pentru acestea. Misiunea lor – de a absorbi moleculele de apă în stare gazoasă.

Etanșare.
Acest material elastic, care are un grad ridicat de aderență la sticlă și materiale distanționate. Materiale de etanșare sunt niște elemente care dețin fereastra, susținînd funcționalitate pentru zeci de ani înainte. În prezent, cele mai calitative ferestrele au etanșare duble. Etanșare primară ( butil ) folosita pentru a sigila camera de interior și de etanșare secundara ( de obicei polisulfid ) asigură gradul necesar de rezistență în comun.

Gaz inert.
Spațiu este umplut cu un gaz inert între panouri care pot îmbunătăți izolare acustică sigilate la cald, fără a crește numărul de sticle, prin urmare, fără a crește greutatea structurii. În acest scop, de obicei se foloseste gaz argon sau kripton este utilizat având o conductivitate termică mai mică decât de aer curat. Astfel, se îmbunătățeste considerabil calitatea si caracteristica a Termopanului.

Calitatea și fiabilitatea acestor elemente depinde de performanța materialelor.

Наши партнёры