De ce geamurile din plastic asudtă?

Articole Leave a comment  

Foarte des se poate auzi reclamații de la proprietarii de ferestre din plastic ca ele asuda. De fapt, acestea sunt condensate care se acumuleaza pe sticltă.
Apare intrebarea, de ce oare condensate se acumuleaza pe ferestre?
Hai sa analizam câteva exemple de viață.
In timp ce livram unu geam din material plastic, în primul rând nu trebu sa economisim pe termoplast. Un geam cu o singură cameră in ramă, in vreme rece cel mai probabil va acumula condinsat.
Dacă aveți această problemă, atunci trebu înlocuiti rama. Nu toată fereastra, dar numai rama.
De cele mai dese ori condensatul se acumuleaza daca geamul se afla lînga radiator deasupra privazului. Foarte important ca in fereastra din plastic sa bată aer cald din toate părțile. Privazul nu permite aerului cald să circule în mod corespunzător, astfel fereastra se incălzește.
Pentru a rezolva această problemă, trebu să mutați radiatourul in altă parte.
De asemenea, o problemă comună este de ventilație slabă a camerei.
Orificiile înfundate cu praf, aerul umed cu greu trece prin ele și din cauza aceasta rămâne în cameră. Pentru a evita acest lucru, încercați să înlocuiți sau curățați orificiile de ventilație. Dacă cauza este in alt ceva, ar trebui să verificați ventilație.
Florile de asemenea cauzeaza aburirea geamului si acumularea condesatului pe fereastra.
In acest caz florile trebue sa fie eliminate de pe pervaz.
O altă cauză a acumularii condensatului pe geam ar putea fi o eroare de înstalare ce se întâmplă foarte rar dar totuși, se întâmplă. Instalarea necaletativă geamului sau montaj incorect duce la curent de aier, ce provoacă scaderea temperaturii ferestrei, și, ca o consecință, geamul asuda.
In cele mai dese cazuri nu transpiră geamurile de la bucătărie. Din cauza umeditatii mari în aer provocata de pregatirea bucatelor.
Pentru a evita acest lucru, se recomandăm să alegeți pentru bucatarie ferestre cu triple – panou.

Наши партнёры